Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Havran'da Vakıf Zeytinleri” ihalesi gerçekleştirildi

Havran

Havran ilçesinde belediyeye ait ilçe merkezi ve 26 mahallede bulunan mandalina, nar ve zeytinliklerin ihalesi Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy'unda katılımı ile Belediye Toplantı Salonunda Belediye Encümeni huzurunda yapıldı.

Havran ilçesinde belediyeye ait ilçe merkezi ve 26 mahallede bulunan mandalina, nar ve zeytinliklerin ihalesi Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’unda katılımı ile Belediye Toplantı Salonunda Belediye Encümeni huzurunda yapıldı.
6 saat süren ihaleye bir firma ile 15 tüccar katılırken, 26 kayma yerin 8376 çuval üzerinden çıkarılan ihalede zeytinin çuvalı 75 lira muhammen bedel ile açık arttırma çıkarken, rakamlar 200 liraya kadar çıktı.
12.ci mıntıkada Gemlik ve Edremit tipi zeytin ağaçlarının ihalesinin gerçek değerini bulmadığı için önümüzdeki hafta Perşembe günü aynı saat ve aynı yerde yapılacağını söyleyen Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, ihaleye katılan tüm şahıs ve firmalara teşekkür edip bereketli bir hasat dönemi yaşan masını diledi.
“Bizlere vakfedilen tüm mahallelerimizdeki nar mandalina ve zeytin ağaçların hak ettiği bedelden ihalesini kafalarda zerre kadar soru işareti olmayacak şekilde gerçekleştirdik” açıklamasında bulunan Başkan Emin Ersoy, “İhalenin Belediyemiz için hassasiyeti vardı. Yıllarca dişinden, tırnağından arttırıp yıllarca o ağaçlara çocuğu gibi bakıp büyüten hayırseverlerimiz kurumumuza inanıp, güvenerek vakfetti. Bizim görevimiz ise vakfiyesine uygun şekilde kullanılmasıdır. Her ağacın bakımını en iyi şekilde yapıp Belediyemize ekonomik gelir sağlanmasıdır. Allah vakfedenlerden razı olsun. Vefat edenlere rahmet, yaşayanlara ise sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı